12 juni 2013

KÖTTA!

Vill skryta med min träning idag.
Det är en big deal för mig detta jag ska berätta nu.
När jag var i Vietnam i januari var alla mina resekompisar duktiga på att göra någon slags form av träning vissa dagar men icke jag! För att jag kände att det ändå inte skulle ge mig någonting, skulle mest bara vara ångest eftersom att jag inte trivs med mitt utseende. "I sommar vill jag cykla och springa mer! Jag vill va' DEN personen som GÖR DET." Det är där jag är nu och jag är ju faktiskt igång!

Idag åkte jag ut till Ågesta tillsammans med Emma.
Vår plan var att springa och styrketräna på ett utegym som finns där.
Resulterade i att vi började med ett varv i spåret på 6,0km. Vårt(Läs: Emmas) tempo var lite långsamt pga jag är fortfarande ganska mycket nybörjade på löpträning men vi klarade 5km på mindre än 30 minuter och det är - för att citera Emma: "Helt okej!" Helt okej funkar för mig! 5,50min per Km är personligt rekord enligt min"tränings-app" (sedan jag började använda den för löpning dvs). Efteråt lite styrka på det. Ben, armar, axlar, rumpa. Ojoj, jobbigt, jobbigt. Svettigt. Skönt.

"Vill du springa 3,3:an lite långsamt bara? Som avslut?"
"Ja, absolut, det klarar jag utan problem!" Sa jag, helt ärligt. Inte ens lite ljug. 3,3 utomhus efter 6,0 skulle inte vara några som helst problem. Tre kilometer orkar jag ju lätt! Och det var precis vad jag gjorde. Jag är som sagt inte speciellt snabb ÄN men undersommaren kommer jag inte ha någon semester och därför inte ha något uppehåll från mina träningsrutiner och jag ser faktiskt fram emot det. Det ska bli så himla roligt!
(kan vara så att jag är hög på träningsendorfiner nu men det är ju väldigt härligt.)

Enligt min GPS så har jag sprungit 9,93km idag.
(minus några meter när man promenerat efteråt för att varva ner.)
Känns bra. Jävligt bra ska jag meddela.


PS. Nästa onsdag har jag haft mitt körkort i ett år. Fatta det. En av dom största grejerna som hänt i mitt liv.
Då ska jag springa min första mil på ett löp utomhus. Jag måste. Ett nytt mål. Något att sikta på. DS.

1 kommentar:

  1. You go girl! Tänk på att du är värdefull och älskad precis som du är! Guds barn är vi allihopa! o han älskar oss! Kräm /A. Bengter

    SvaraRadera